Kan bare ikke forstå det?

Det er i dag fredag d.7/2-2014.

Hvad der er sket i dag er alligevel noget af det dummeste der endnu er sket siden jeg fik mit handicap.

Jeg er blevet dårligere og dårligere for hver måned der er gået igennem det sidste års tid på grund af min slidgigt har fået "ædt" sig ind i de fleste af mine led. Værst er det i mine skuldre, den venstre får jeg indsprøjtninger med binyrebark en gang hver 2´måned. Mine håndled er også ret slemme og selv i de yderste led på mine fingre er der slidgigt. Dette har nu medført, at jeg ikke er i stand til, at køre mere end ca. 50-100 meter ved egen hjælp i kørestolen. Jeg er slet ikke i stand til, at transporterer mig via mine krykker udendørs .Det er med andre ord, smerter der begrænser mine muligheder for et rimeligt aktivt og værdigt liv og hverdag. Det gør, at jeg bliver mere og mere isoleret herhjemme. Jeg kan ikke passe mine lægeaftaler og min træning på Rygcenteret.

Derfor har jeg søgt Næstved Kommune om en el-kørestol til ca. 110.000,-kr. Den har jeg i dag fået blankt afslag på. Dog har de været så "large", at give tilsagn om en el-knallert, med delvis egen betaling,  det er da også flot. Det er bare sådan, at en el-knallert kan ikke komme ind i min handicap bil da der er for lavt til, at jeg kan sidde på den og få den ind i bilen via liften.

Min bil er 3 år gammel og har kostet Næstved Kommune mellem 200.00,-kr. og 350.000,-kr. Da jeg nævner problemet til min visitator da han ringer og fortæller mig om afslaget, er hans svar: "Så må du jo bare søge om en ny bil". Så nu vil Næstved Kommune måske skrotte min 3 år gamle bil og give mig en ny plus en el knallert som til sammen kommer til, at koste omkring 300.000,-kr - 450.000,-kr når de bare kunne have givet mig en stol til 110.000,-kr. Nå ja og jeg har ikke engang regnet det tabte beløb med det vil koste at afhænde den 3 år gamle bil. Det er i øvrigt en bil som jeg skylder penge i, er først færdig med afdragene om 3 år.

Jeg blev da jeg ansøgte om el-kørestolen, bedt om en skriftlig redegørelse om mit behov. Lisette og jeg skrev 4 sider om ting jeg ville blive i stand til hvis jeg fik el-stolen. Ting som jeg ikke er i stand til ved egen hjælp, i den manuelle stol. Her stod der alt fra en tur i skoven eller stranden (har ikke været nogle af de steder siden 2007), noget så simpelt som en tur i biografen, teateret, museum eller en indkøbs tur til storcenteret osv osv. Disse 4 sider er der ikke taget hensyn til, da stort set alt hvad jeg skal, kræver, at jeg har min bil med.

Min gigt læge, min egen læge, min psykolog og min fysioterapeut har alle givet tilsagn om, at de gerne ville udtale sig angående min ansøgning om el-stolen, men ingen af dem er blevet kontaktet af Næstved Kommune.