Fotoalbum

Dette er mit 660 liters akvarium som blev startet op i sep. 2008. Målene er 200x50x60.

Jeg har valgt, at sætte et digitalt termometer i mit akvarium, da jeg er ret hysterisk med temp. holder indenfor ½ grad.

"Kom til", at købe en to kammeret fuldautomatisk foder maskine. det skulle lette os hvis vi ikke er hjemme et par dage. Er dog ikke helt overbevist endnu om den kan løse opgaven.

Uhyret set fra siden.

Dette er den enlige "Guld Scalare" der bor i det store akvarie. Det er en "Guld Scalare" af den "gamle " type/art.

Dette er den éne af to "Marmor Scalare" i mit akvarie.

Her er så den anden "Marmor Scalare".

Til sidst dem begge i skøn forening.

Her har en af de to "Marmor Scalare" lavet en kysse/trut mund. Det rigtige ér, at den kan gabe over store fødeemner når den spiser.

De sidste "Scalare" som jeg har sat i er 2 "Sorte". Her er så den éne.

Og her er så den anden.

Der lever 2 "Alm. Scalare" i akvariet, en meget stor som er "Kongen" der bestemmer i baljen. Den anden er kun ca. 1/4 i størelse i forhold.

Har i vinterferien (uge 7) købt 4 "Panda Pansermaller". De holder rent i samarbejde med de 8 "Plettede Pansermaller som de lever sammen med.

Som beskrevet under det forige foto er der også 8 "Plettede Pansermaller" i akvariet. Dette foto er et af de fotos jeg både er mest stolt af men også er mest glad for.

Her er der så tale om en underlig fisk. det er en "Indisk Glasmalle". Her er der et billede af 3 af de ialt 7 der er i akvariet.

Her er et foto af en af mine 3 Ancistrusmaller. Jeg har en stor han & en lille han & en lille hun. Alle 3 er brune.

Ja endnu et billede af en af de 3 "Ancistrusmaller", her er den så igang med, at guffe agurk. Her ses det helt tydeligt, at der er tale om en han, det ses på "skæget".

Ja endnu et billede af en af de andre 3 "Ancistrusmaller", her er den også igang med, at guffe agurk. Her ses det helt tydeligt, at der er tale om en hun, det ses på mangel af "skæg".

Ham her har jeg "arvet" fra min søn Frederik. Det er en lille grim sag med et flot navn: "Ancistrus sp" og på dansk er det: "Almindelig ancistrus, Xenocara". Han kan blive op til 14 cm. Man kan se det er en han på det store "skæg" hvis det var en hun var skæget tilsvarende mindre.

Dette er den største af mine 3 Ancistrusmaller (en han) som hygger sig i åbningen til hulen lavet af "Faxe Kalk".

Her starter så min store "kærlighed" nemlig "Labyrint fiskene". I denne gruppe er "Guramierne". "Labyrint fiskene" skal op til overfladen for, at hente luft. Her er det en "Blå/To Prikket Gurami" der spiser rå kartoffel.

Nu er det så en "Guld/Gul Gurami" der ligeledes spiser rå kartoffel. Denne "Gurami" er en farvevariant af den "Blå".

Her er det en "Guld Gurami" han. Hannen har en længere rygfinne end hunnen. På andre "Gurami" arter er det tydeligt, at brystet også er dybt orange, det er svært at se på denne variation af "Gurami" arten.

Tjaaa en ½ "Guld Gurami".

Her det et meget tæt på foto af en hun "Perle/Perlemors Gurami". Man ser tydeligt, at den orange farve aftager og ryg finnen er kort.

Så kom et af de fotos jeg er stolt af. Et super skarpt billede af en "Perle/Perlemors Gurami" han. han er dybt orange på bryst og de to forlængede bug finner & hans ryg finne er meget stor.

Her er den ene ½ del af et par "Kili Fisk" som bor i mit akvarium. Denne "Kili Fisk" har navnet: "Stribet Panchax". "Kilifiskene" tilhører arten af æglæggende tandkarper og er en typisk overflade fisk, derfor ser man da også fiskens spejl billede på fotoet.

Lige endnu et godt foto af en "Kili Fisk"

Her spiser en af mine 5 "Siamesisk Algeæder" også kaldet "Flying Fox" alger på en vesterhavs koral.

I "rør-skoven" står der tit fisk, her er det en af de 6 "Siamesiske Algeædere".

I "rør-skoven" står der tit fisk, her er det nogle af mine "Alm. Scalarer".

I "rør-skoven" står der tit fisk, her er det nogle af mine "Sorte Scalarer".

Et fedt billede af en af de 6 stk. "Siamesisk Algeæder" også kaldet "Flying Fox" der hjælper mig i krigen mod algerne.

Et "tæt på billede" lidt uskarp men det ér der. En "Rød Neon".

Jeg har "arvet" 4 "Sorte Neon" fra min søn Frederik.

Jeg har en lille stime af "Rød Regnbue Fisk" gående. En meget livlig fisk der ALDRIG står stille.

Her er så et exemplar af "Sort Fantom Tetra". Den tilhører en stime på 12 stk. Det er i øvrigt en han på billedet, det kan men se på den lille fedtfinne mellem ryg og halefinnen, på hunnen er denne rød.

Dette er en af 3 "Balihajer" som går i mit akvarium. De er ikke i familie med hajer, de tilhører familien af "Barber". "Balihajer" bliver i fangeskab op til 35 cm. lange. Denne og de andre 2 er nu ca. 15 cm. lange.

I uge 6 har jeg købt 2 "Rejer/ Red Claw". Der er tale om 2 hanner. Søndag d.15/2 har jeg så fået 3 hunner, så nu skal der laves reje-børn.

Lige et "Reje foto" mere.

På dette foto er der 4 af min planter:´ 1: Der er de 2 "Algekugler". 2: I mellem er der "Hydrocotyle Verticillata". 3: Tv i baggrunden: "Nymphaea Lotus (Zenkeri)". (Grøn) 4: Helt tilbage er der: "Lilaeopsis Brasiliensis".

Denne plante har jeg 3 af. De to af dem er vokset fast på trærødder, mens den 3´ er som det ses vokset fast på en sten. Plantens navn er:"Anubia Batreri var. barteri". Hvis heldet er med kan man få den til, at gå i blomst. I baggrunden i venstre side ses der en "algekugle", hvis rigtige navn er: "Cladophora Aegagropila". Jeg har 3 stk. i akvariet.

Denne plante vises kun her med et enkelt blad da den står langt tilbage i akvariet og er derfor svær, at fange med kameraet. Dens rigtige navn er: "Cryptocoryne Crispatula var. Balansae".

Her er en af mine mange nye planter. Der er tale om en "Cryptocoryne". Denne hedder: "Cryptocoryne Wendtii Brown".

Denne plante er en af 2 "moder-planter" jeg har købt. Det er en: "Cryptocoryne Wendtii Tropica".

Denne plante har jeg 3 af, de var blandt de første planter jeg købte. Det er en "Echinodorus Bleheri (Bleherae)".

Jeg har 3 af disse "Åkander". 2 Røde og 1 grøn. Navnet er: "Nymphaea Lotus (Zenkeri)".

Her er det en "Java bregne" som er fæstet med fiskeline på en trærod.

Dette er og kan blive en kæmpe plante. Her på fotoet ses kun bunden. Den kan blive mere end 1 meter lang/høj. Navnet er: "Vallisneria Americana (Gigantea)".

Seneste "skud på stammen" er denne smukke plante som er en krydsning mellem to andre akvarie planter. Denne krydsning har fået navnet: "Echinodorus Rose".

Denne plante findes der 2 af i mit akvarie. Det er en smuk plante der er resultatet af en krydsning af 2 andre akvarie planter. Denne krydsning har navnet: "Echinodorus RedDiamond".

Denne plante begyndte sit liv i mit akvarie godt, men så flyttede jeg den, så nu er den lidt sølle. (Jeg håber dog på det bedste.) Den hedder: "Hygrophila Difformis".

Denne plante er en af 2 "moder-planter" jeg har købt. Det er en plante der helst skal plantes på en trærod eller lig. eller på en sten som her. Navnet er; "Microsorum Pteropus Windeløv".

Min nyeste plante, som jeg har ventet på i nogle uger efter bestillingen. Det er en af Tropicas dyreste plante, men den er det hele værd. Navnet er: "Aponogeton Madagascariensis" også kaldet "Gitter Plante". Den er efter sigende meget svær, at holde så jeg håber på det bedste.

22/4-2009. Min grønne Lotus Åkande har vokset sig enorm.

Billedet er taget d.5/9-09. Dette er en af mine nye fisk en Farlowella Acus også kaldet "Gren Malle". Denne er lidt rødlig i faven. Det skulle gerne blive til flere gerne en sand favet.

Billedet er taget d.5/9-09. Her er den så i fuld længde.

Billedet er taget d.5/9-09. En af mine Sorte Fantom Tetra´er, som nu har vokset sig kæmpe store.

Billedet er taget d.5/9-09. Her er så en anden af mine ny indkøbte fisk. Som det nok kan ses er det en Ancistrusmalle & en hun som jeg har ledt efter i gennem et år. Hun hygger sig nu sammen med 3 hanner.

Billedet er taget d.5/9-09. Her er så en af Ancistrusmalle hannerne som er ved, at have nået sin fulde størelse.

Billedet er taget d.5/9-09. Her er en af de smukkeste af alle Panser Maller, nemlig en Panda.

Billedet er taget d.5/9-09. Her er der så en "gammel kending" som også har vokset sig stor.

Billedet er taget d.8/9-2009. Har lige haft et dødsfald, en af mine to sorte Scalarer fik et organsvigt. Men nu har den anden sorte Scalarer sammen med sin mand en stribet Scalare lagt æg. Næste gang satser jeg på, at de går i et parings/opvækst akvarie, så de andre Scalare ikke æder deres æg. De kæmpede ellers for deres afkom i 24 timer,men forgæves.

Jeg har en sand farvet & en rød af: "Farlowella Acus" & endnu 2 lyse mere købt i marts 2010.

17 Marts 2010. Her ses nogle få af min ca. 35 "Glødelys Tetraer" ved en "rød Lotus" åkande.

17 Marts 2010. En Regnbue fisk af under arten "Boesman". Dette er en han & man kan lige ane en "Rød Regnbue Fisk" i baggrunden.

17 Marts 2010. En "Rød Regnbue Fisk".

17 Marts 2010. Nederst ses en "Congo Tetra" han øverst ses en han "Boesman Regnbue Fisk".

17 Marts 2010. Her en "Kili Fisk" med navnet: "Stribet Panchax" som spejler sig i overfladen. Det er er typisk "overflade fisk".

17 Marts 2010. Nærbillede af en stor alm. stribet Scalarer.

17 Marts 2010. Så rød/smuk kan en "Rød Regnbue Fisk" han være.

 Her bliver du/I præsenteret for mit største af min akvarier. Det er på 660 liter. Akvariet blevt startet op 13/9-2008.

        Mange af mine fisk & mine planter er købt ved:
                     

http://www.akvariestuen.dk/


Endnu et link skal der ligge kikkes på:
Nemlig et til: "Cichlide Centret".

Grunden er den, at her får man en kanon service, både via telefon & E-mail & personligt & de har stort set alt hvad man skal bruge.


http://www.cichlidecentret.dk/